Mondays don’t suck, your job does

Op maandag is de kans op een hartaanval 20% hoger dan op andere dagen, met name bij jonge werkende mensen. En dat is niet omdat die mensen zo blij zijn dat ze weer mogen werken…..

Niet voor niets kijken mensen uit naar het weekend. We herkennen het allemaal om ons heen. Eerst de monday blues, dan op woensdag grappen over zaagmans, om vervolgens op donderdag link rond te sturen van ishetalvrijdag.nl. En wie heeft geen collega’s die in februari al uitkijken naar Hemelvaart omdat ze dan een extra vrije dag hebben?

Screw finding your passion                                                                                        Maar wie wil nou zo zijn werkende leven doorbrengen? En als dat ergens niet nodig is, dan is het wel in Nederland. Er is in 2019 in Nederland geen enkele reden, maar dan ook echt geen enkele reden, om werk te doen dat je niet leuk vindt.

Het is zo zonde. Want het maakt een groot deel uit van je leven. Hoe moeilijk kan het zijn om iets te doen wat je leuk vindt?

Dan heb ik het niet meteen over je hart of je grootste passie volgen. Als je nu 36 bent en 100 kilo weegt, dan is het misschien tijd om die droom van balletdanser op te geven. Maar iets vinden dat je leuk vindt lijkt me toch wel haalbaar. 

En daarvoor hoef je niet 3 weken te gaan navelstaren in een klooster. Het is veel makkelijker dan dat!

Want het ligt vaak voor het oprapen. De kans is groot dat je het al doet of hebt gedaan. Diep van binnen weet je het al. Als kind was het ook al duidelijk. Je hield van voetbal of van basketbal, dus deed die je sport en niet iets anders. Daar hoefde je ook niet lang over na te denken.

Grote kans dat het bij andere dingen in je leven ook zo is gegaan. Mark Manson beschrijft dat erg goed in zijn blog ‘Screw Finding Your Passion (https://markmanson.net/passion)’.

Lees je artikelen over banken of over start-ups? Kijk je documentaires over geschiedenis of over ondernemen? Luister je podcasts over politiek of sport? Ga je 2 keer per week kickboxen of hockeyen? Het is vaak overduidelijk wat je leuk vindt. 

Zo ook bij concrete banen. Wat heb je altijd gedaan de afgelopen jaren? Wat vond je leuk in je banen en wat niet? Waar ben je goed in? Zet dat op een rij. Dan ben je al een heel eind. 

Vraag het je vrienden                                                                                                  Wat Mark Manson niet noemt in zijn blog, maar wat ik een goede aanvulling vind, is om aan de mensen om je heen te vragen wat zij denken dat bij jou past. Zij zien het vaak verrassend scherp. Vraag gewoon aan 5 mensen om je heen wat zij jou zien doen en waar zij denken waar jij goed in bent. Dan heb je je tweede antwoord.

Deze twee acties van zelfanalyse en het vriendenonderzoek kosten je nog geen halve dag en de uitkomsten daarvan geven een helder beeld van wat je het beste kunt gaan doen!

Ga dat doen en je zult merken, Monday’s don’t suck, weekends suck 😀

Contact

Meer weten over mijn boek, workshops of lezingen? Stuur me een berichtje!

Bellen of appen mag ook: +31645262089.

11 + 4 =

Telefoon

Bericht krijgen als mijn boek uit is?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Jouw aanmelding is succesvol ontvangen.

Share This