Waarom een digital nomad niet vrijer is dan een ambtenaar

De ultieme vrijheid is de mogelijkheid om te kiezen wat jij wilt, te reageren en te veranderen.

 Dat zegt Stephen Covey, de schrijver van The 7 Habits of highly Effective People.

Als je partner bent bij een groot accountantskantoor en veel geld verdient, maar vanwege je hoge lasten niet een dag minder kunt gaan werken. Ben je dan vrij?

 Of als je influencer bent met 500.000 volgers, maar je kunt niet 1 dag je telefoon wegleggen, omdat je volgers antwoord verwachten. Hoe vrij ben je dan?

 Terwijl een ambtenaar die bij de gemeente werkt en lage lasten heeft misschien makkelijk kan rondkomen van 4 dagen werken. Waarvan 1 dag thuis. Hij heeft een stabiel inkomen, een goed pensioen en weinig stress. Ik kan me goed voorstellen dat hij zich heel vrij kan voelen. Misschien wel vrijer dan de gemiddelde ondernemer.

 Er is geen waarheid. Wat voor de één voelt als vrijheid kan voor een ander voelen als een gevangenis. 

Mijn vrijheid                                                                                                                 Voor mij betekent vrijheid verschillende dingen. Om te beginnen de mogelijkheid om keuzes te maken die ik wil. Ik ben freelancer en werk dus voor mezelf. Ik moet mijn eigen inkomen regelen, mijn pensioen, ga zo maar door. Er is niemand die mijn vakantiedagen bijhoudt. Dat voelt voor mij als vrijheid.

Ik heb hele lage vaste lasten, wat betekent dat als ik een opdracht krijg die niet bij mij past, dat ik de vrijheid heb om hem te weigeren.

 Toen ik voor mezelf begon heb ik mijn Audi ingeruild voor een OV-chipkaart. Dat voelde voor mij als een bevrijding. Voor anderen kan het leven zonder auto voelen als een enorme beperking.

Wat is vrijheid voor jou?                                                                                                  Ik kan zo nog eindeloos doorgaan. Maar ik ben het helemaal met Stephen Covey eens. Vrijheid is de mogelijkheid om te kunnen kiezen en te veranderen. Als je voor jezelf wilt beginnen maar je niet kunt vanwege je hoge hypotheek, dan ben je niet vrij om te kiezen wat jij wilt. 

 Wat is hetgeen dat jij wilt? Minder werken, voor jezelf beginnen of remote werken? Het kan allemaal. Misschien betekent dat eerst kleiner wonen of je auto verkopen, of je Zalando account opzeggen.

Net zolang tot je vrij bent om te kunnen kiezen, want dan ben je echt vrij!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

Meer weten over mijn boek, workshops of lezingen? Stuur me een berichtje!

Bellen of appen mag ook: +31645262089.

5 + 5 =

Telefoon

Bericht krijgen als mijn boek uit is?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Jouw aanmelding is succesvol ontvangen.

Share This